Oznanila

28.03.2020

5. Postna ali tiha nedelja, gradivo za nedeljo in za ves teden

Dragi starši, dragi otroci, dragi vsi.

Nedelje brez bogoslužja, teden brez druženja, je gotovo težak in dolgočasen. A v teh razmerah ne moremo drugače ravnati. Zato je dobrodošlo, da imamo gradivo, ki nam lahko vsaj malo nadomesti pogrešano.

Vabim vas, da si na spodnji povezani ogledate gradivo, o njem razmišljate, se pogovarjate in da veroučenci rešujejo naloge svoje triade. Starši in drugi  jim seveda lahko pomagate, saj boste lahko kaj na novo spoznali ali obnovili.

http://sku.rkc.si/2020/03/28/5-postna-nedelja/

22.03.2020

Teden družine

mfolder

Teden družine redno obhajamo med praznikom sv. Jožefa 19. 3. (letos na četrtek) in Gospodovim oznanjenjem, 25. 3. (sreda).

Tema letošnjega pastoralnega leta je vseživljenjska kateheza. Zato je Urad za družino pri SŠK za Teden družine izbral geslo »Kdor se uči, je mlad.« Za vsak dan je pripravljena določena misel in življenjska zgodba, molitev in iztočnica za pogovor v družini.

 

14.03.2020

Nagovor -PRIDIGA - za 3. postno nedeljo

Dragi farani, lepo vas pozdravim na 3. postno nedeljo..

14.03.2020

Molitev za zdravje v času epidemije COVID-19

mfolder

V stiski tega časa vabim k molitivi:

13.03.2020

OBVESTILA GLEDE NA EPIDEMIJO

Dragi farani župnij Teharje in Sveti Lovrenc.

V slovenski Cerkvi se trudimo čim bolj zajeziti širjenje nevarnega virusa. Zato smo sprejeli določene ukrepe in začasne spremembe v pastoralni dejavnosti in bogoslužju.

16.11.2019

Svete maše za rajne po molitvenih spominih -SV. LOVRENC

Ob prazniku vseh svetnikov ste prosili za molitve za rajne in darovali svoj dar. iz tega bomoopravili sv. maše po vaših namenih. vse namene sem razdelil v 5 skupin, označenih od 1. do 5. Svete maše bomo darovali nekaj pri sv. Lovrencu, ostale bo g. Gajšek daroval v svoji rojstni župniji. Nameni so objavljeni v Utripu. kadar je sv. maša v Kostrivnici, se lahko ta dan udeležine s tem namenom na Teharjah.

29.10.2019

Osnovna obvestila