01.09.2019

VPIS K VEROUKU IN ZAČETEK VEROUČNETA LETA

folder

VPIS K VEROUKU IN ZAČETEK VEROUČNEGA LETA

Danes že stopamo v mesec september in začetek novega pastoralnega in katehetskega leta. Otroci in srednješolci začenjajo jutri pouk. To potegne za seboj mnoge spremembe v družinskem življenju in v prometu. Šolsko leto je lepa priložnost za napredovanje v znanju, vzgoji, delovanju in gradnji odnosov. S šolskim obdobjem je vezan tudi verouk, naša župnijska kateheza, saj ga izven šolskega časa ni mogoče izvajati, ker so mnogi otroci zdoma. Zato lepo vabim k novemu dogajanju veroučnega leta. Vabim vse dosedanje veroučence in veroučenke, da v novo obdobje vstopajo s hvaležnostjo Bogu za lepe počitniške dni in s prošnjo, naj Bog blagoslavlja njihovo pot spoznanja in oblikovanja srca. Lepo vabim prvošolčke in vse, ki še niso začeli z veroukom.

Vpis k verouku:

Veroučence iz župnij Teharje in sv. Lovrenc vsako leto prvi teden pouka povabim skupaj s starši na vpis. Takrat zapišemo potrebne podatke, pripravimo vse pripomočke za verouk in se pogovorimo, kar je potrebno za to veroučno leto. Zato lepo vabim v tem tednu vse otroke skupaj s starši. Skozi ves teden, od ponedeljka do petka bom na razpolago v župnijski pisarni od 15.00 do 18.00 (-razen, če bo kakšen pogreb!) Prosim, ne čakajte na zadnje dneve, da vam ne bo potrebno čakat.  K vpisu pridite starši z otrokom. Tako se bomo lahko vsaj na kratko osebno srečali in rekli kakšno besedo. Ob tej priložnosti boste nabavili tudi vse potrebne pripomočke za verouk. Veroučenci, ki so že hodili k verouku, naj prinesejo k vpisu spričevalo; veroučenci iz višjih razredov, ki so imeli izposojene učbenike in jih še niso vrnili, prosim, da jih prinesejo k vpisu, da jih lahko posodim naprej.

Za otroke, ki bodo prišli na novo k verouku in so bili krščeni v kakšni drugi župniji, naj starši prinesejo dokument o krstu, če ga imajo doma, sicer ga bodo poiskali v bližnji prihodnosti v župniji, kjer je bil otrok krščen.

 V nedeljo, 8. 9.  ob 10.00 bomo imeli tudi slovesni začetek verouka, blagoslov veroučencev, pa tudi njihovih šolskih torb in peresnic. Lepo vabim vse veroučence in starše. Ob tej priložnosti bomo imeli tudi župnijski dan. Pri sv. maši se bomo spomnili dveh duhovnih poklicev iz naše župnije, kii obhajata okrogli jubilej. Dr. Miran Sajovic obhaja 20 let duhovništva, s. Mirta (Ana ) Rezar pa 50 let redovniškega življenja. Obojega se bomo veselili tudi po sv. maši v šotoru pri cerkvi , kjer bo skupen obed, kulturni in zabavni program in druženje vernikov obeh župnij: Teharja in Sv. Lovrenca nad Štorami. Lepo povabljeni.

Spodaj objavljam predvideni urnik za verouk. Upam, da bo uresničljiv za vse otroke in starše. Skušamo urediti tako, da bi bilo ugodno za vse. 

Predvideni urnik verouka na Teharjah v šolskem letu 2019/20:

1. razred: ponedeljek ob 17.00;       4. razred: četrtek ob 15.30;        7. razred: torek ob 15.00

2. razred: ponedeljek ob 16.00;       5. razred: četrtek ob 16.30;        8. razred: poned. ob 15.00

3. razred: ponedeljek ob 17.00;       6. razred; četrtek ob 16.30;        9. razred: torek ob 16.00

Kaj več se pogovorimo ob vpisu.

Mladi po osnovni šoli: zadnji petek v mesecu ob 19.30.

Ob začetku šolskega in veroučnega leta želim obilo blagoslova, dobre volje, uspehov in lepih odnosov vsem otorokom in mladim, staršem, učiteljem in učiteljicam, katehistinjam in tega prosim tudi zase.

Srečno pot v novo obdobje !