01.05.2020

šmarnice

Dragi otroci, darage dužine. Lepo vas vabim, da se tudi letos zbiramo ob šmarnicah, pobožnosti v čast Jezusovi in naši nebeški materi Marij.

Dragi otroci, drage družine. Lepo vas vabim, da se tudi letos zbiramo ob šmarnicah, pobožnosti v čast Jezusovi in naši nebeški materi Marij.

Od ponedeljka dalje bodo za bogoslužje spet odprte naše cerkve, pod potrebnimi pogoji.

A vem, da še mnogi ne boste mogli prihajati, tudi v šole še nekaj časa ne boste mogli. Lahko pa letos tudi v krogu družine ali sami obhajate šmarnično pobožnost. Tudi preko spleta. Zato vam je na voljo več možnosti. Lepo so pripravili v Slovenskem katehetskem uradu in lahko najdete:

http://sku.rkc.si/2020/04/28/smarnice-za-otroke-2020-najvecji-dar/

Naslov letošnjih šmarnic je Največji dar. Tam boste našli: besedilo, posnetek, šmarnični izziv, sličica in naloga. Predlog družinske šmarnične pobožnosti, seveda od 1. maja dalje za vsak dan. 

Trudimo pa se tudi sami, da bi vam približali letošnjo šmarnično zgodbo z domačimi bralci. Vi pa to pogledate, barvate, dopolnjujete… In seveda, ne pozabite na molitev. Pa k vašemu oltarčku prinašajte sveže rože in dobra dela. To bo pravo šmarnično dogajanje, Bogu in Mariji v čast, nam v veselje in drugim v pomoč. .

Veroučenci in veroučenke, ali ste pripravljeni pri tem sodelovati? Z vašo pomočjo bomo lahko za vsak dan pripravili delček domačega v ponudbi šmarnic. Prosim, sporočite mi čim prej, da bomo lahko to storili.

Za začetek smo uspeli tole: 

https://www.youtube.com/watch?v=iBDYaedcPCc

https://www.youtube.com/watch?v=sSpKhfOYqeg

Vam želim lep, sončen in bogat mesec ob Materi Mariji, ob vaši domači družini in v povezanosti s Cerkvijo, ki je tudi naša duhovna mati.

Vas vse pozdravljam. Ostanite zdravi in dobri.

Vaš župnik Miha Herman