06.04.2018

Pismo krščencem, predšolskim otrokom, za belo nedeljo

Dragi mali Jezusov prijatelj!

Prav lepo te pozdravim. Tebi osebno pišem tole pismo. Ti ga seveda ne boš mogle prebrati sam, ampak zato ti je dal Bog mamico in atija, da ti številne, zdaj še ne razumljive stvari približata in jih prilagodita, da jih lahko sprejmeš ali uresničiš, seveda za sedaj še po njuni presoji.

folder

 

Midva sva se že (večkrat) videla. Prinesli so te v cerkev in te v hvaležnosti za tvoje življenje priporočili Bogu, da bi bil/a tudi Njegov otrok, da bi poleg tvojih staršev in botrov, ki te imajo zelo radi,  On izkazal svojo ljubezen in te sprejel za svojega ljubljenega otroka. Duhovnik te je tedaj oblil s krstno vodo in te zaznamoval z dišečim mazilom krstnega olja in svete krizme ter ti izročil belo oblačilo kot simbol tvoje čiste duše, starši pa so ob veliki, velikonočni sveči, prižgali tvojo krstno svečko: znamenje življenja, vere in upanja. Gotovo se v vaši družini tega z veseljem spominjate in boste (ali ste že) verjetno tudi letos obhajali obletnico tvojega krsta in se spomnili, da si tudi ti kristjan, prijatelj Jezusa Kristusa in božji otrok. Praznovati je lepo. Takrat se spomnimo, da se je nekaj zelo lepega in pomembnega zgodilo in da to traja tudi naprej. Bog ne pozabi nikogar in vabi, da tudi mi ne pozabimo nanj.

Lepo vabim, da na »belo nedeljo«,  ko se spominjamo krsta in belega oblačila, srečamo v cerkvi in obhajamo obletnico tvojega krsta. Seveda, sam ne boš mogel, ampak te bosta pospremila tvoja mama in ata in bosta Bogu z veseljem povedala, da rasteš in da zate lepo skrbita in te Njemu priporočata. Tudi botra/o povabi, saj je obljubil, da bo rad s teboj in ti bo dajal lep zgled življenja.

Lepo vas torej vabim v nedeljo, 8. aprila ob 10.00 v cerkev na Teharjah ali v Kompolah, kjer bomo obhajali sveto mašo in se veselili tvojega življenja in tvojega krsta.               

Tebe in tvoje drage lepo pozdravlja župnik Miha