04.07.2022

Prošnja za molitev

Marijine sestre iz Ukrajine prosijo za molitveno podporo.

Dragi vsi, ki berete te vrstice!

 

Spet se vam oglašamo iz Ukrajine. Hvaležne smo vam za vso molitev in materialno pomoč, ki nam jo mnogi tako velikodušno naklanjate. Naj vam Gospod vso vašo dobroto bogato povrne s svojimi darovi. Begunci, ki jim vaša pomoč lajša življenje, so vam neizmerno hvaležni. Mnogi se nimajo več kam vrnti, ker so njihovi domovi izravnani z zemljo, vojna pa kar traja in traja. Lažniva propaganda o tem, da je to vojna Rusije proti Natu, se širi in slepi ruski narod. Njihovo vodstvo namreč tako opravičuje svojo agresijo na Ukrajino. Pravijo, da jih napada Nato in se morajo pred njim BRANITI - z napadi na Ukrajino. Tako pred svojim narodom razlagajo svoje početje in dosegajo, da se narod z njimi strinja. 

Sedaj pa nam grozi še napad s strani Belorusije. Tamkajšnja vlada širi lažnivo informacijo, češ da je Ukrajina izstrelila rakete na Belorusijo, ki jih je Belorusija prestregla, kot odgovor pa hoče napasti Ukrajino s svoje strani - s severa. Zaenkrat imamo 2500 km dolgo fronto. Če nas napade še Belorusija, bo še veliko hujše. Vse to pa temelji na lažni propagandi. Kako daleč je do svetovne vojne, ne ve nihče.

Vendar mi vsi živimo na isti zemlji. Če je dobro enemu narodu, bo tudi drugemu. Če trpi eden, bo tudi sosednji in še kdo. Zato  vas ponovno iskreno prosimo,  da pomnožite in okrepite molitev za mir, da bi se to satansko početje ustavilo. Dogaja se ravno  to, kar je rekel Jezus: "Volk prihaja samo za to, da krade, kolje in uničuje. Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v izobilju." Prosimo vas, združimo se v molitvi, da bo satan premagan. 

 Kar se dogaja, je genocid - uničevanje ukrajinskega naroda. Rusi pravijo, da smo vsi na  vzhodu en narod in to ruski. Iz tega sledi, da: kdor se počuti Ukrajinca, ga je treba uničiti, ker je po tej logiki nacist. Ideja velike Rusije. Pri vsem tem pa trpi preprosto prebivalstvo na obeh straneh. Prosimo, pomagajte nam, da se ta morija ustavi. 

V velikem zaupanju v molitev in Božjo pomoč vas lepo pozdravljamo

 

Marijine sestre, s. Jožica Sterle