02.04.2021

Veliki teden in velika noč - prenos bogoslužja po FB

Veliki teden in velika noč v družini  2021

 

Letošnje praznovanje velike noči bo žal drugačno, kot smo ga navajeni, bo posebno in omejeno na družinski krog, podobno kot že lani. To nam je hudo, a je lahko priložnost za več poudarka na vsebini posameznih dni velikega tedna do velike noči. Ob spremljanju bogoslužja iz župnijske cerkve preko FB Župnija Teharje vam lahko k praznovanju pomagajo vsebine, ki jih najdete zbrane na enem mestu na tej povezavi: https://padlet.com/slovenskikatehetsk.../mtt9hm14t7wiybpq...

Na spletni strani župnije Teharje najdete tudi besedilo obreda blagoslovitve velikonočnih jedil v družinskem krogu. S pomočjo vsebin, ki so vam na voljo, si lahko pripravite posebej doživeto praznovanje velike noči. Ob vsem skupaj ne pozabite: spremljamo največje dejanje ljubezni, ki ga je Bog izkazal človeku, potem ko je po trpljenju in smrti Jezusa Kristusa obudil od mrtvih. In ne pozabite: delež tega je prejel vsak od nas pri svetem krstu.

Lepo pripravo in duhovno bogato praznovanje velike noči želim.

 

PRENOS BOGOSLUŽJA OB VELIKI NOČI 2021 –

prenos iz župnijske cerkve na Teharjah – preko FB Župnija Teharje

       VELIKI PETEK

ob 15.00 križev pot

ob 19.00 obredi velikega petka

 

VELIKA SOBOTA

ob 12.00 blagoslov velikonočnih jedil - po spletu

ob  19.00 Večerna vigilija  - po spletu

 

VELIKA NOČ

Ob 7.00 vstajenjska sv. maša - po spletu

Sicer pa si lahko ogledate bogoslužje tudi po prenosu na posnetku

 

OB 10.00 pa lahko spremljate na TV SLO1 ma šo iz ljubljanske stolnice.

.

 

Cerkev je odprta za osebno molitev, sv. spoved in obhajilo individualno po dogovoru od 8.00 do 11.00 in od 15.00 do 18.30.