20.06.2020

Pohod po Slomškovi peš poti

Spoštovani člani društva Slomškova romarska pot, 

Lepo vabljeni na pohod ob dnevu državnosti, ki bo letos 25. junija zaradi epidemije koronavirusa potekal po prilagojenem programu. Tako to leto ne bomo organizirali skupnih začetkov poti, pa tudi ne skupnega zaključka s sv. mašo na cilju, ki bo tokrat v Novi Cerkvi, kakor tudi ne skupnih prevozov do izhodiščnih točk. Na pot se boste lahko odpravili kot posamezniki ali kot manjše skupine in si za izhodišče izbrali naše predlagane poti ali samo del Slomškove romarske poti, ki vas bo pripeljala v Novo Cerkev. 

Možna izhodišča so naslednja:

  • Slom, Ponikva, Sv. Uršula, Grušce, Žička kartuzija, Brdce, Črešnjice, Frankolovo;
  • Celje - Sv. Jožef, Celje - Sv. Danijel, Celje - Sv. Duh, Runtole, Konjsko;
  • Gora Oljka, Andraž nad Polzelo, Ponikva pri Žalcu, Šentjanž na Vinski Gori, Dobrna.

 

     V Novi Cerkvi pričakujemo pohodnike med 15. in 18. uro. Vsak si sam izbere izhodiščno točko in čas odhoda, da bo prispel v Novo Cerkev v predvidenem času.

     Pohodniki bodo na koncu prejeli okrepčilo, ki ga bo tokrat za vse prijavljene pohodnike priskrbel letošnji soorganizator pohoda občina Vojnik. To leto ne bo organiziranega prevoza do izhodiščnih točk - zanj poskrbi vsak sam.

       Ker je za tokratni pohod do Nove Cerkve več možnih poti Slomškove romarske poti in le ta na nekaterih delih še ni markirana, vsem zelo priporočamo, da si prenesete eno izmed posnetih elektronskih (GPS) sledi (hvala g. Alojzu Kačičniku, župniku Ponikve) in si jo odprete v eni od aplikacij (npr. Google Moji zemljevidi, Locus map free...) na svojem telefonu in nato s pomočjo omogočene lokacije na telefonu sledite Slomškovi romarski poti od vaše izhodiščne točke do cilja - Nove Cerkve. 

 

Prav tako prosimo vse, ki se boste udeležili Pohoda ob dnevu državnosti, da se najkasneje do torka, 23. junija zvečer prijavite preko e - prijavnice.

 

Lepo vabljeni vsi, ki imate radi našo domovino Slovenijo in jo želite priporočiti bl. Antonu Martinu Slomšku.

 

Tukaj so GPS posnetki poti:

  1. Slom, Ponikva, Sv. Uršula, Grušce, Žička kartuzija, Brdce, Črešnjice, Frankolovo, Nova Cerkev
  2. Celje - Sv. Jožef, Celje - Sv. Danijel, Celje - Sv. Duh, Runtole, Konjsko, Nova Cerkev
  3. Andraž nad Polzelo, Ponikva pri Žalcu, Šentjanž na Vinski Gori, Dobrna, Nova Cerkev (bo posodobljena do 19. junija)