09.12.2017

Oznanila za 2. Adventno nedeljo za župnijo Teharje in za župnijo Sv. Lovrenc

SVETE MAŠE NA TEHARJAH 

2. ADVENTNA NEDELJA

 Nedelja,

10. 12. 2017

ob 8.00 za družino Zevnik in Ano Škoberne

ob 10.00 za žive in rajne farane 

Damz, papež

Poned., 11. 12.

ob 7.00 za + po molitvenih spominih III

Finijan, opat

Torek, 12. 12.

ob 18.00 za + Marija in Leopold Rozman

Lucija, dev., muč.

Sreda, 13. 12.

ob 7.00 za + po molitvenih spominih IV

Janez od Križa, duh.

Četrtek, 14. 12.

ob 17.30 za + Franca Dolenca, Ano in Gvidona     

                       Šalamon

Antonija, Krizina, drinske mučenke

Petek, 15. 12.

ob 7.00 za + Adolfa Teržana

ob 18.30 za + Sandija Vodenika, Danija Lenardiča

Božična

devetdnevnica

Sobota, 16. 12.

ob 18.00 za + Amonove

3. ADVENTNA NEDELJA

 Nedelja,

17. 12. 2017

ob 8.00 za žive in rajne farane 

ob 10.00 za + Štefana in Terezijo Luževič

SVETE MAŠE V KOMPOLAH

2. ADVENTNA NEDELJA

 Nedelja,

10. 12. 2017

ob 10.00 za + Stankota in Marijo Klinar in starše Avgusta in Amalijo Dobrajc

Finijan, opat

Torek, 12. 12.

ob 18.00 za + Kristino Majoranc

Božična devetdn.

Sobota, 16. 12.

ob 9.00 za + Janeza Oberžana

3. ADVENTNA NEDELJA

 Nedelja,

17. 12. 2017

ob 10.00 za + Ivana in Matildo Frece

Duhovni pomočnik, g. Stanko Gajšek, bo maševal v domači cerkvi v Kostrivnici ob 700: v ponedeljek, 11. 12., za + po molitvenih spominih I., v sredo, 13. 12., za + po molitvenih spominih II.,  v četrtek, 14. 12., za + po molitvenih spominih III.

Kristjan, ki je kristjan le na papirju, ne pa tudi v življenju, lahko povzroča veliko škode. (Gabriele Amorth)

 

Če človek dejansko živi, kot bi Boga ne bi bilo, izgublja ne samo skrivnost Boga, ampak tudi skrivnost sveta  in skrivnost lastnega bitja. (sv. Janez Pavel II.)

 

OZNANILA ZA TEDEN OD 10. DO 17. 12. 2017

 

Za letošnjo pripravo na božič vabim k izdelovanju  jaslic - tako otroke in njihove starše, kot tudi druge odrasle. To je lepa priprava na božič za vse, ki jaslice izdelujejo ali jim pomagajo, kot tudi tistim, ki jih bodo videli na razstavi in bodo naslednje leto izdelali kaj podobnega za svoj dom. Do sobote, 16. 12., jih prinesite v cerkev na Teharje, kjer bomo naredili razstavo in jih ohranili do naslednje nedelje (24. 12.), ko jih boste lahko vzeli domov in jih postavili za sveti večer. Najlepše jaslice bomo nagradili. Lepo vabim vse k sodelovanju.

Adventni koledar, ki so ga otroci dobili pri verouku ali ste ga vzeli v cerkvi, je lep pripomoček v adventnih večerih, da spoznavamo življenje po svetu, se vzgajamo v solidarnosti in da skupaj molimo. Radi ga vzemite v roke. Nekaj koledarjev je še na razpolago tudi za tiste družine, ki nimate otrok pri verouku. V vsakem koledarju je tudi kartonček, iz katerega izdelamo hranilnik in vanj zbiramo denar v akciji OTROCI ZA OTROKE.

V torek večer nas je v cerkvi obiskal Miklavž. Pričakali smo ga z besednim bogoslužjem in igrico, ki so jo lepo izvedli otroci pod vodstvom katehistinje s. Josipe. Lepo se zahvalim vsem, ki so sodelovali in vsem, ki so pomagali, da je Miklavž lahko delil darove in nas vse spodbujal k srčni dobroti, lepemu ravnanju in zvestobi Bogu in ljudem.

Sodelavke Župnijske Karitas so izdelale lepe voščilnice za božič. Z njimi bomo razveselili bolne in starejše. Nekaj jih je na razpolago tudi v cerkvi. Z njimi lahko razveselite svoje bližnje ob praznikih, saj je pisna voščilnica še vedno lepo znamenje naše pozornosti in dobrih želja drugim, pa tudi mi smo veseli, če se nas kdo spomni na tak način.

Kako svojim otrokom podarite krščanski dom? Nekaj namigov k temu lahko preberete v zloženki, ki ste jo dobili v cerkvi in otroci pri verouku. Ne vrzite je vstran, skušajte kaj uresničiti!

Tudi letos vabim, da v adventu sprejmete Marijo za en večer v svoj dom in ga kot družina ali še s kom oblikujete v molitvi, razmisleku, pogovoru in druženju v adventnem vzdušju. Še vedno čaka...

Po internetu (pridi.com) in TV Exodus si lahko vsak dan v adventu ogledate kratek prispevek ali pričevanje z naslovom Deli Jezusa. Priporočam ogled.

Betlehemska lučka bo prispela v Slovenijo prihodnjo nedeljo, v župniji jo boste lahko verjetno dobili že 3. adventno nedeljo, torej 17. 12., pri obeh mašah.

Lepo vabim k adventni duhovni obnovi, v petek, 15. 12.. Vodil jo bo kapucin, p. Primož Kovač, ki je letos prišel v Celje in je dobrodošla pomoč tudi v dekaniji. Ob 17.00 bomo imeli v župnijski dvorani razmišljanje, nato bo ob 18.00 spokorno bogoslužje in priložnost za spoved, nato pa sveta maša ob 18.30. Lepo vabim vse, še zlasti sodelavce iz obeh župnij. To je lepa priložnost za adventno duhovno poglobitev.

Adventna taizeiska molitev za mlade bo v petek, 15. 12., ob 20.30, v cerkvi sv. Duha v Celju. Lepo vabim vse mlade. Tam bo tudi priložnost za spoved.

Naročnina za tisk: vabim, da obnovite naročnino za verski tisk. V poplavi vseh mogočih medijev se verska vsebina pojavlja le poredko in ne korektno. Verski tisk je pomemben.

Starše otrok iz 7. in 8. razreda lepo vabim na sestanek v sredo, ob 17.00 v veroučno učilnico.

Ta teden ministrira: Lovro Godec.

 

RADOST LJUBEZNI (AMORIS LAETITIA): papež Frančišek je izdal po dveh sinodah o družini Apostolsko spodbudo z naslovom Amoris Laetitia. V njej je zajel temeljna spoznanja in dileme današnje družine in odgovor Cerkve kot pomoč družini. V členih vam navajam ta lep dokument, ki želi pomagati družini v iskanju prave krščanske poti vsem v družinskem življenju: 4. poglavje: LJUBEZEN V ZAKONU: Vse življenje vse skupno
123. Za ljubeznijo, ki nas združuje z Bogom, je zakonska ljubezen »največje prijateljstvo«. Gre za zvezo, ki ima vse lastnosti dobrega prijateljstva: poleg tega, da išče dobro drugega, vključuje še medsebojno povezanost, zaupljivost, nežnost, stanovitnost in podobnost med prijateljema, ki se gradi v teku življenja, ki ga delita. Toda zakon k vsemu temu dodaja nerazvezljivo izključnost, ki se izraža v trdni nameri med seboj deliti in graditi celotno življenje. Bodimo iskreni in uvídimo, kakšna so znamenja realnega življenja: kdor je zaljubljen, ne razmišlja o tem, da bo ta odnos trajal samo nekaj časa; kdor močno doživlja veselje ob poroki, ne misli na nekaj prehodnega; tisti, ki prisostvujejo praznovanju zveze polne ljubezni, čeprav krhke, upajo, da bo obstala skozi čas; otroci nočejo samo, da njihovi starši drug drugega ljubijo, temveč tudi, da bodo zvesti in bodo vedno ostali skupaj. Ta in druga znamenja kažejo, da je v bistvu zakonske ljubezni same odprtost za dokončnost. Zveza, ki se odraža v poročni obljubi »za vedno«, je več kot družbena formalnost ali izročilo, ker korenini v spontanih človeških nagnjenih. Za vernike pa je zaveza pred Bogom, ki zahteva zvestobo: »Ker je bil Gospod priča med teboj in ženo tvoje mladosti, proti kateri si nezvesto ravnal, čeprav je tvoja družica in žena tvoje zaveze. (...) Nihče naj proti ženi svoje mladosti ne ravna nezvesto! Sovražim namreč ločitev« (Mal 2,14.15-16).

 OBVESTILA IN NAPOVEDI

· 17. 12. - 24. 12.: razstava doma izdelanih jaslic v naši cerkvi.

· Duhovna obnova za sodelavce in farane obeh župnij: v petek, 15.12., ob 17.00; priložnost za spoved.

· Taizejska molitev za mlade: 15. 12., ob 20.30, pri sv. Duhu v Celju. Priložnost za spoved.